Over
MSCN

In januari 2021 werd in Rotterdam Nederland opgericht MGC Specialty Chemicals Netherlands B.V. (MSCN) door de Japanse chemie producent Mitsubishi Gas Chemical Co., Ltd. (MGC).

In september 2021 besloot MGC om de productie en verkoop van MXDA in licentie te geven aan MSCN en een nieuwe MXDA-Plant in Botlek Rotterdam te bouwen

In oktober 2021 startte de bouw van de nieuwe MXDA-fabriek met de project naam “XA-1 Project” .

Established

January 2021

Location

Rotterdam

Main product

MXDA

MXDA, een grondstof welke o.a. gebruikt wordt in coatings en epoxy, in Japan in 2 manufacturing Plants t.w. in Niigata en Mizushima, geproduceerd. Echter, vanwege de toenemende hoge vraag naar MXDA, zou de huidige productie capaciteit niet voldoende zijn om aan de marktvraag in 2024 e.v. te kunnen voldoen. Om die reden besloot MGC een nieuwe MXDA-Plant te bouwen om de productie capaciteit uit te breiden.

In het selectieproces voor de lokatie onderzocht en overwoog MGC verschillende werelddelen en landen zoals Noord-Amerika, Zuidoost-Azië en Europa en Japan. Na diepgaand onderzoek koos MGC uiteindelijk voor Rotterdam. De Europese markt heeft de grootste vraag naar MXDA. Deze vraag is stabiel, aanhoudend, en efficiënt qua logistiek en transport voor de aanvoer van diverse belangrijke grondstoffen.

In 2021 startte het “XA-1 Project” in Nederland, Botlek Rotterdam en zal in 2024 met de commerciële exploitatie in de nieuwe MXDA-Plant worden gestart.

Over
XA-1 Project

2024

MXDA plant operation will start!

OVER
MITSUBISHI GAS CHEMICAL - GROUP

Japanese Chemical Manufacture

50 years of history

Mitsubishi Gas Chemical Group (MGC) is een Japanse chemische producent welke zeer unieke chemische producten ontwikkelt, produceert en aan klanten over de gehele wereld aflevert; van basischemicaliën tot fijnchemicaliën en functionele chemicaliën. Mitsubishi Gas Chemical is opgegroeid in een samenleving als een uitstekend chemisch bedrijf met originele technologieën en een sterke aanwezigheid.

In 2021 bereikte MGCeen mijlpaal met de viering van haar 50 jarige bestaan. MGC’s Groep’s Mission Statement is: “Waarde creëren om te delen met de samenleving” . Als chemie producent zullen wij blijven bijdragen aan de realisatie van een duurzame samenleving door te werken aan het in balans brengen van economische en sociale waarden door het creëren van een breed scala aan waarden voor het creëren van de volgende 50-jarige geschiedenis.

Voor meer informatie over MGC, verwijzen wij naar http://www.mgc.co.jp/eng/